Mara Doljak, mag.pharm.

Osnivačica i direktorica Aromare d.o.o.

Ravnateljica Ustanove Aromara Centar

 

Uz redovno školovanje u V. Gimnaziji Bogdan Ogrizović u Zagrebu, Mara je završila i Srednju farmaceutsku školu, kozmetički smjer. Studirala je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na svečanosti promocije svoje generacije Mara je dobila zadatak čitanja Hipokratove zakletve, što na neki način formira osnovni sustav vrijednosti u njenom daljnjem radu.

Nakon rada u Saponiji, kao savjetnik za primjenu kozmetike Helena Rubinstein, te u tvrtci Podravka-Belupo, u razvoju kozmetike i na kreaciji novih proizvoda, od kojih je nekoliko zaživjelo na tržištu, a nakon toga u marketingu, najviše na licencnoj liniji Coppertone, 1988. Mara otvara svoj kozmetički salon u Zagrebu i kreira kozmetičku liniju za žene Secret Success, prvu prirodnu kozmetičku liniju s lipozomima na domaćem tržištu koja doživljava brzi uspjeh i stvara veliko zadovoljstvo kod korisnika.

1991., nakon dvomjesečnog boravka u Engleskoj i susretima s najaktualnijim svjetskim trendovima u području prirodnih proizvoda, Mara osniva tvrtku Aromara d.o.o. U vrtložnim ratnim vremenima Aromara se bavi plasiranjem eteričnih ulja i bezbrojnim edukacijama, čija je svrha osvještavanje što većeg broja ljudi o postojanju i mogućnostima aromaterapije.

1994. izdaje prvu knjigu o aromaterapiji na hrvatskom jeziku: Aromaterapija – čarolija eteričnih ulja, autorice Slobodanke Poštić, koja mnogim vrsnim aromaterapeutima i danas predstavlja bazični priručnik i inspiraciju.

 

2000. godine, uslijed sve većeg interesa za aromaterapiju i nedostatka relevantnih informacija, Aromara pokreće Aroma akademiju (Ustanova Aromara Centar), prvu sustavnu edukaciju o aromaterapiji na našim područjima. Renomirani znanstvenici sudjeluju u kreaciji i izvedbi programa, osiguravajući tako Aroma Akademiji vrhunsku kvalitetu. U idućih 12 godina Aroma Akademija djeluje u 10 gradova u Hrvatskoj i educira oko 3500 ljudi. Velik broj značajnih imena na današnjoj hrvatskoj sceni aromaterapije kročio je u aromaterapiju putem Aroma Akademije.

U to vrijeme Mara kreira potpuno inovatnivni model aroma-masaže pod jednostvnim imenom Intuitivna aroma-masaža. Osobine Intuitivne aroma-masaže su: nježnost, blagost, iscjeljivost i, najvažnije, mogućnost primjene kod svih osjetljivih stanja klijenata i pacijenata. Na taj je način osobama koje formalni maseri ne smiju prihvatiti u svoj sustav masaže omogućeno značajno olakšanje i daleko kvalitetniji oporavak ili  odlazak.

Vrijeme je donijelo nove tvrtke koje u Hrvatkoj nude slične proizvode. Marin idući korak bio je kreirati proizvode koji će moći značajno pomoći pri učestalim zdravastvenim tegobama za koje farmakologija i medicina ne nude efikasna rješenja.  Motivirana time, Mara stvara proizvode: za ublažavanje tegoba kod hemeroida (Hemo Ex), za njegu i zaštitu intimnog područja i olakšanje vaginalnih upala (Gyno Pro), za njegu kože oboljele od psorijaze (Pso Ex) te dodatak prehrani za poboljšanje imuniteta (Crni kim Plus).

Ti su proizvodi vrlo brzo prepoznati i korisnici ih s lakoćom i zahvalnošću prihvaćaju. Njihova 100-postotna prirodnost, neškodljivost i pažljivo izbalansirana receptura, koja počiva na svjetskim znanstvenim tvrdnjama, ubrzo ih čini prvim izborom za osobe s navedenim i sličnim zdravstvenim problemima.

2015. Mara je pozvana u povijesni centar i kolijevku aromaterapije, Grasse u Francuskoj, kako bi na znanstvenom simpoziju Phyt’Arom 2015 predstavila Gyno Pro. Tu priliku koristi kako bi slušaocima osvijestila veličinu i značaj problema ženskog vaginalnog zdravlja (mala kombinatorika sa statistikama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dovodi nas do podatka da će svake godine 500 milijuna žena na planeti oboljeti od vaginalne upale i da kod 60 – 70 % tih žena problem nikada neće biti dijagnostocoran). S intenzivnim porivom da svojim radom i znanjem unese promjenu u društvo u kojem živi i na ovaj naš predivan planet, Mara nastavlja izlagati tu tematiku na budućim međunarodnim znanstvenim skupovima: u Plovdivu, Bugarska (2nd International Conference on Natural Products Utilization) te na kongresu u San Franciscu, SAD (8th Aromatherapy Conference u organizaciji Pacifičkog instituta).

 

Kontaktirajte Maru: 

+385 91 3707 111

mara.doljak@aromara.com