Sve što trebate znati o ljekovitim aromatičnim kapljicama

Aromaterapija i eterična ulja postaju sve omiljeniji odabir za rješavanje svakodnevnih fizičkih i psihičkih tegoba. Informacije o eteričnim uljima prenose se i prepričavaju, a ponekad se entuzijastične priče pretvore u igru pokvarenog telefona. Stoga vam u nastavku donosimo neke od najčešćih zabluda o eteričnim uljima!

  1. Sva su eterična ulja ista.

NETOČNO. Na tržištu ćete naći proizvode pod nazivom mirisna ulja.  Mirisna ulja su sintetskog porijekla, te unatoč svojem mirisu ne čine dio aromaterapije, a njihovo korištenje može izazvati neugodne posljedice. Eterična ulja korištena u aromaterapiji su 100% ČISTA, odnosno, nisu im dodana punila, arome ili bilo kakvi drugi sintetički sastojci.

Aromara eterična ulja i blendovi pripadaju kategoriji visokokvalitetnih, 100% prirodnih sirovina bez sintetičkih dodataka te su sigurna za primjenu u aromaterapiji, izradi prirodne kozmetike, itd.

  1. Eterična ulja su pomodne new-age gluposti.

Naravno, ova tvrdnja nije točna! Eterična se ulja koriste puno dulje od farmakoloških lijekova – brojni zapisi potvrđuju kako su eterična ulja koristili stari Egipćani, a pojedina eterična ulja, poput mire i tamjana, spominju se i u  Bibliji!

Eterična ulja sve su popularnija u suvremenom svijetu, no povijesno gledano ne predstavljaju nikakvu novost.

  1. Eterična ulja su jako skupa i početnik bi za njih trebao izdvojiti puno novaca.

Apsolutno netočno! Eterična ulja koja predstavljaju osnovu aromaterapije i njene primjene u kućanstvu pristupačna su i ne predstavljaju udarac na vaš budžet. Osnovna eterična ulja za početnike naći ćete i u našem setu START po još pristupačnijoj cijeni!

Razmislite o lijekovima koje imate u kućanstvu. Za bolove u želucu koristite lijekove za želudac, dok za glavobolju imate posve drugačije tabletice ili kremu. Eterična ulja su praktična i primjenjiva kod niza različitih problema – npr., eterično ulje lavande poslužit će vam protiv glavobolje, bolnih zglobova, nesanice i uboda insekata!

  1. Prilikom svake upotrebe potrebno je iskoristiti veliku količinu eteričnih ulja.

Također se radi o netočnoj tvrdnji. Eterična ulja predstavljaju srž ljekovitosti biljke. Za postizanje željenog učinka nije potrebna čitava bočica eteričnog ulja! Bez obzira na to dodajete li eterično ulje kozmetici, sredstvu za čišćenje ili u aroma lampicu, dostajat će nekoliko kapi. Pritom imajte na umu kako je eterična ulja za korištenje na koži potrebno razrijediti u baznom ulju!

  1. Eterična ulja moguće je koristiti samo na jedan način.

Netočno! Eterična ulja najčešće povezujemo s divnim mirisima koji se šire iz naših aroma lampica, no ove dragocjene ljekovite kapljice imaju zaista širok spektar upotrebe. Od upotrebe pri rješavanju najčešćih zdravstvenih tegoba, pa do kuhinje, čišćenja, izrade kozmetike…eterična ulja možete koristiti u svim područjima života! Više o idejama za osnovnu upotrebu možete pročitati ovdje, a inspiraciju možete naći i u našem webshopu, gdje vas čekaju  pomno odabrana, 100% prirodna eterična ulja visoke kvalitete!

 

Da bismo postigli sve dobrobiti koje nam eterična ulja pružaju, potrebno je slijediti osnovna pravila njihove primjene i koristiti isključivo potpuno prirodna eterična ulja. Kuća Aromara već 25 godina pruža vam najkvalitetnije, 100% prirodne sastojke. Za savjetovanje o pojedinom eteričnom ulju i njegovom korištenju, slobodno nam se obratite na:

https://www.facebook.com/Aromara.1/

aromara@aromara.com

01/3707 – 005