Izbor top proizvoda za želudac i probavu

U nastavku vam donosimo kratki pregled top aromaterapijskih proizvoda za zdrav želudac i probavu!

Blagdani su za mnoge vrijeme obilja i neumjerenog uživanja u jelu i piću. Vrijeme uživanja za nepce često je vrijeme patnje i napornog rada za probavni sustav. Prevelike količine bogate hrane mogu dovesti do različitih smetnji, od grčeva i bolova u želucu do nadutosti i zatvora.

Dugoročno je rješenje, naravno, umjerena prehrana, uz smanjen unos prerađene hrane i šećera….no srećom, postoje i trenutna, 100% prirodna rješenja za ublažavanje navedenih simptoma.

VAŽNO: Kako biste postigli najbolji učinak na najsigurniji način, eterična ulja primijenite ili inhalacijom (u aroma lampici, ili pak par kapi eteričnog ulja nakapajte na maramicu i udišite), ili masažom. Par kapi eteričnog ulja razrijedite u baznom ulju prema izboru (Aromarina preporuka: macerat Aromara Neven) i nježnim kružnim pokretima utrljajte u područje trbuha i donji dio leđa.

 

AROMARA PAPRENA METVICA, eterično ulje

Učinak ovog eteričnog ulja u tretiranju i ublažavanju probavnih smetnji dokumentiran je velikim brojem znanstvenih studija. Paprena metvica koristi se u slučaju probavnih smetnji poput zatvora ili proljeva, a ublažava i bolove u želucu. Otklanja osjećaj nadutosti, mučninu i bolove u želucu, stimulira probavni sustav, olakšava simptome sindroma iritabilnog crijeva. Bonus efekt: ovo eterično ulje razbuđuje i osvježava.

AROMARA KOMORAČ, eterično ulje

Omiljeno eterično ulje i najbolji saveznik u ublažavanju posljedica neumjerenog uživanja u hrani i piću! Ovo eterično ulje stimulira peristaltičko kretanje crijeva i potpomaže pražnjenje crijeva, potiče lučenje probavnih sokova, ublažava nadutost i mučninu. Također ublažava grčeve u želucu uzrokovane probavnim smetnjama.

 

AROMARA ĐUMBIR, eterično ulje

Đumbir je dobro poznata namirnica u kuhinjama, a tradicionalno se koristi za podizanje imuniteta i ublažavanje probavnih smetnji. Na sličan način možete koristiti i eterično ulje đumbira, čuveno po svojem djelovanju na želudac. Ovo eterično ulje potiče lučenje probavnih sokova, a time olakšava probavljanje hrane, bolove u želucu, grčeve i nadutost. Otklanja osjećaj mučnine, zbog čega se preporuča trudnicama ili osobama sklonima mučnini tijekom vožnje.

HEMO EX, uljni sprej

Hemo Ex je prventstveno namijenjen kao prirodan preparat za suzbijanje i tretiranje hemoroida. Sadrži pomno odabrana eterična i bazna ulja koja potiču zarastanje tkiva, djeluju protuupalno i umirujuće, suzbijaju osjećaj boli i sužavaju krvne žile.Međutim, zahvaljujući sastavnicama ovaj uljni sprej odličan je i u slučaju probavnih smetnji. Pomaže pri regulaciji stolice i ublažava bolove. Detalje o upotrebi i sastavu pročitajte OVDJE.

”Korištenjem Hemo Exa kod sebe i djece riješili smo problem nadražene sluznice kod tvrđe stolice.” Nataša, Hrvatska