Kraljevska začinska biljka

Naziv ove začinske biljke potječe od grčke riječi ‘basileus’ – kralj. Na francuskom je nazivan i ‘herbe royale’, odnosno, kraljevskom biljkom.

U nekim dijelovima Meksika bosiljak se koristi za privlačenje sreće. Trgovci na vrata i prozore svojih trgovina vješaju teglice s bosiljkom, a rast biljke predviđa i odražava njihovo bogatstvo i uspjeh. Ujedno i pokazuje koliko se marljivo vlasnik brine o svojem poslu.

Iako ga poznajemo kao začinsku biljku, bosiljak se od davnih vremena koristio prvenstveno zbog svojih ljekovitih svojstava, a eterično ulje bosiljka omiljen je dodatak ljekovitim aromaterapijskim pripravcima.

Aromara Bosiljak potiče rad probavnog sustava. Aromaterapeuti ga preporučaju za uklanjanje simptoma mučnine, a pomaže i u ublažavanju zatvora i nadutosti.

Eterično ulje bosiljka također se koristi za olakšavanje simptoma prehlade, kao što su kašalj, bol u mišićima i fizička slabost.

Eterično ulje Aromara Bosiljak koristi se i za odbijanje komaraca, a također učinkovito ublažava svrbež uzrokovan njihovim ubodima – stoga je totalni must-have za mirne ljetne večeri na otvorenom!

Ovim jednostavnim sprejem poprskajte namještaj, stolnjake i odjeću tijekom boravka na otvorenom!

Bosiljak je neizostavan dio mediteranske kuhinje, a ako pri ruci nemate svježe listiće ove aromatične biljke, posegnite za bočicom eteričnog ulja. Kap-dvije Aromara Bosiljka dodajte ulju za začinjanje salate ili prilikom pečenja!