Dokaz izvrsnosti i jamstvo kvalitete

Aromaterapija posljednjih godina doživljava procvat! Sve se više okrećemo ovoj prirodnoj metodi tretiranja fizičkih i psihičkih boljki, uz veliko zadovoljstvo i uspjeh.

Temelj aromaterapije su eterična ulja.

Tržište je preplavljeno eteričnim uljima različite kvalitete, a bogatstvo ponude često otežava izbor. Odabirom Aromara eteričnih ulja birate 100% čista eterična ulja visoke kvalitete i provjerenog porijekla. Duga tradicija tvrtke, pionira aromaterapije na našim prostorima, kao i bogato profesionalno znanje rezultiraju najboljim eteričnim uljima kontrolirane kakvoće.

Informacije o porijeklu, uzgoju i sastavu Aromara eteričnih ulja dostupne su u obliku certifikata na našoj web stranici, na stranicama eteričnih ulja!

Certifikati služe kao dokaz izvrsnosti i jamstvo kvalitete Aromara eteričnih ulja, a osvježavaju se sa svakom novom šaržom eteričnih ulja. Drugim riječima, na našim stranicama u svakom trenutku imate pristup najnovijim i najpreciznijim podatcima o eteričnim uljima, te možete biti sigurni u njihovu visoku kvalitetu.

Od čega se sastoji certifikat? Jesu li neki dijelovi certifikata bitniji od drugih? Saznajte u nastavku!

Dijelovi certifikata eteričnih ulja

  1. Znanstveni naziv, rod i vrsta biljke (latinski naziv), broj šarže proizvoda

Znanstveni, latinski naziv definira rod i vrstu biljke. Ovakva precizna identifikacija biljke od koje se dobiva eterično ulje bitna je jer razlike u rodu ili vrsti rezultiraju i promjenama u kemijskom sastavu biljke, a time i eteričnog ulja.

  1. Općenite karakteristike

Ovaj se dio certifikata odnosi na dio biljke od kojeg se dobiva eterično ulje, način uzgoja biljke, način dobivanja eteričnog ulja i zemlju porijekla.

Dio biljke koji se koristi u destilaciji eteričnih ulja razlikuje se od biljke do biljke, a utječe i na svojstva ili kemijski sastav samog eteričnog ulja. Biljke mogu biti uzgojene različitim metodama – od divljeg, samoniklog bilja do kontroliranog organskog uzgoja. Također razlikujemo i načine dobivanja eteričnih ulja. Zemlja porijekla ne predstavlja zemlju u kojoj je destilirano eterično ulje, već zemlju u kojoj je prikupljeno bilje!

  1. Fizikalni parametri

Tehnički podatci eteričnog ulja predstavljaju jedinstvene mjere koje koristimo kako bismo identificirali moguća nepodudaranja u odnosu na prethodna mjerenja određenog eteričnog ulja.

Parametri poput mirisa, boje, relativne gustoće, indeksa loma svjetlosti i optičke rotacije uspoređuju se sa prethodnim testiranjima i definiranim vrijednostima za pojedina eterična ulja.

  1. Kemijski parametri

Ovaj dio certifikata prikazuje udio sastavnica pojedinog eteričnog ulja u postotcima. Informacije o kemijskom sastavu i zastupljenosti pojedinih sastavnica u eteričnom ulju ključni su dio certifikata stručnjaci ih smatraju najbitnijim podatcima prilikom odabira eteričnog ulja.

Sve certifikate Aromara eteričnih ulja naći ćete na stranicama pojedinačnih eteričnih ulja na https://aromara.hr/shop/category/etericna-ulja-2 . U asortimanu imamo više od 50 eteričnih ulja visoke kvalitete – uživajte u odabiru!

Niste sigurni koje eterično ulje želite ili trebate? Potražite najadekvatnije eterično ulje prema indikacijama!

Na https://aromara.hr/page/aromara-proizvodi-pretrazivanje-po-indikacijama nalazi se popis sa preko 100 najčešćih indikacija, kao i naše preporuke eteričnih ulja i drugih Aromara proizvoda za ublažavanje ili otklanjanje pojedine indikacije.