Naša koža nije granica našeg tijela. Ono se na neki “nevidljivi” način proteže šire i dalje od tih fizičkih granica. O tome govore iscjelitelji i znalci već tisućama godina, a danas nam kvantna fizika gotovo dnevno pruža nove dokaze i tumačenja naše fizičke bezgraničnosti.

Tradicionalna kineska medicina i indijski Vedski zapisi govore nam o energetskim centrima u tijelu i na tijelu. Ima ih mnogo, no najvažnjih je sedam. U starim kulturama ti se centri zovu čakre i predstavljaju mjesta kroz koja se tijelo puni energijom iz okoline, a ujedno i mjesta putem kojih tijelo emitira svoju energiju u okolinu. Lokacije tih energetskih centara se u grubo poklapaju sa žlijezdama s unutrašnjim lučenjem. A pratimo li u drevnoj literaturi funkciju svake čakre, pojašnjenja su slična tumačenjima djelovanja hormona u ljudskom tijelu.

Čakre su naša energetska spona s vanjskim svijetom. Predstavljaju put kojim utječemo na okolinu i put kojim primamo utjecaje okoline i drugih ljudi. Prosječni čovjek zna puno o tijelu, poznaje rad većine hormona, no nema gotovo nikakvih znanja o svojim energijama. Stoga većina ljudi vrlo neusklađeno i nesvjesno barata tim profinjenim energijama. Poznavanjem te razine svog i tuđeg bića i usklađivanjem energija čakri možemo značajno uskladiti svoja emotivna stanja, umanjiti stres, povećati unutarnji mir, uskladiti odnose s drugim osobama.

Budući da sami većinom ne znamo baratati tim energijama, u tome nam mogu pomoći eterična ulja.

Ovih osam blendova eteričnih ulja čine usklađene cjeline prilagođene vibraciji pojedinih energetskih centara. Njihove su recepture dobivene u meditaciji. Dakle, predstavljaju sklop znanja, iskustva i intuicije. Osobe koje se bave sustavnim samorazvojem koriste ih već godinama i prenose nam rezultate, od dubokog mira, do genijalnih ideja i kreativnosti. I, bez iznimke, smanjenog stresa.

Mogu se koristiti u svjetiljci ili kao dodatak aromatičnoj kupki. Par kapi odgovarajućeg blenda možete kružnim pokretima nanijeti na pojedinu čakru, razrjeđenog u baznom ulju ili pak u obliku spreja. Ukoliko ne poznate principe čakri, koristite blend koji vas u određenom trenutku najviše privlači. Poznate li čakre, znat ćete na koji način ih koristiti. Blendove koristite svakodnevno kako biste postigli maksimalni učinak.

Jedan od načina na koji mnogi koriste ovaj set je korištenje jednog od blendova tijekom tjedan dana. U tih sedam dana, blend koristite na sve moguće načine i jednostavno provedite tjedan uronjeni u njegovu energiju i vibraciju. Na taj način doprinijet ćete energetskom uravnoteženju odabrane čakre, a nakon toga novi tjedan započnite novim blendom, novom energijom i novom čakrom. Pišete li u to vrijeme dnevnik, moći ćete zapaziti promjene u vama i u vašem životu povezane upravo s centrom na koji djelujete.

Želite li proširiti svoje znanje o energetskim centrima u tijelu, te kroz rad s Marom Doljak sudjelovati u transformativnoj radionici koja mijenja živote, prijavite se za radionicu 8 stupnjeva samorazvoja. U radu koristimo ulja iz seta CHAKRA BALANCE.

 

Set sadrži:

MIARA ELIXIR, blend, 10 ml

PARAH, blend, 10 ml

PITIA, blend, 10 ml

MESMERA, blend, 10 ml

SONORA, blend, 10 ml

SANDHI, blend, 10 ml

SAMSARA, blend, 10 ml

ASCENSIA BODHI, blend, 10 ml

 

Set CHAKRA BALANCE dostupan je putem Aromara webshopa.

Želite saznati više o čakrama i samorazvoju? Kliknite ovdje.