Saznajte koja su eterična ulja najefikasnija protiv komaraca, krpelja, buha… uživajte u mirnom boravku na otvorenom!

Dramatična borba između čovjeka i nametnika traje već tisućljećima. Šalimo se, možda ne tako dramatična, ali svakako sveprisutna i važna, pogotovo s obzirom na teže komplikacije koje mogu prouzročiti ubodi komaraca, krpelja, itd.

Konstanta u toj borbi i pokušajima obrane od napornih nametnika su – biljke. Kroz prošlost su ljudi pribjegavali rješenjima poput paljenja određenih biljaka kako bi rastjerali nametnike, postavljanjem i sadnjom biljaka uz prozore i vrata, ali i stvaranjem uljnih pripravaka i tinktura na bazi biljaka kako bi se zaštitili od uboda.

Aromaterapija nudi prirodna, efikasna i ugodna rješenja protiv nametnika, a upravo ta rješenja – eterična ulja – dobivaju sve veću podršku i potvrdu znanosti.

Kako i ne bi, kad su repelentna eterična ulja jednako snažna i djelotvorna kao kemijska sredstva za zaštitu, a pritom 100% prirodna i neškodljiva za korisnike i njihov okoliš!

 

Upoznajte najefikasnije prirodne repelente i ovog proljeća odaberite prirodnu zaštitu za sebe i svoju obitelj!

 

CITRONELA (Cymbopogon winterianus Jowitt ex Bor)

Svaki popis prirodnih repelenata počinje eteričnim uljem citronele. Ovo eterično ulje snažnog, citrusnog mirisa čuveno je diljem svijeta kao moćna zaštita protiv komaraca, buha i muha. Toliko moćna da je još 1948. u SAD citronela registrirana za komercijalnu upotrebu kao repelentno sredstvo.

Eterično ulje citronele jednako je djelotvorno kao DEET, kemijski sastojak za zaštitu, dok su sredstva za zaštitu od komaraca na bazi eteričnog ulja citronele djelotvorna i do dva sata nakon primjene.

Kupi 100% prirodno eterično ulje citronele: klikni ovdje!

 

LIMUNSKA TRAVA (Cymbopogon flexuosus (Nees ex Steud.) Will.Watson)

Miris eteričnog ulja limunske trave nije drag mušicama, buhama i komarcima, stoga ćete ovo eterično ulje često naći u sastavu prirodnih repelentnih sprejeva i preparata. Zanimljivom studijom dokazano je i djelovanje ovog eteričnog ulja protiv stajskih muha.

Koristite ga u difuzeru ili za izradu repelentnih ambijentalnih sprejeva!

Kupi 100% prirodno eterično ulje limunske trave: klikni ovdje!

 

LICEA (Litsea cubeba Lour. (Pers.))

Rezultati studija pokazuju kako je eterično ulje licee efikasno kao lokalna zaštita protiv nametnika. Snažno odbija, ali ne ubija komarce soja Aedes Aegypti (L.), a sličnu aktivnost pokazuje i kod drugih vrsta nametnika. Eterično ulje licee također je citrusnog, ali znatno manje intenzivnog mirisa od citronele i limunske trave, pa je izvrstan odabir za osobe osjetljivijeg nosa. Blaži miris ne znači smanjenu efikasnost, baš naprotiv!

Eterično ulje licee možete iskoristiti za izradu repelentnog spreja ili dodati u difuzer. Uz repelentno, ima i niz različitih djelovanja i karakteristika – provjerite kako sve koristiti ovo divno eterično ulje!

Kupi 100% prirodno eterično ulje licee: klikni ovdje!

 

PAPRENA METVICA (Mentha x piperita L.)

Eterično ulje paprene metvice možda neće uzrujati komarce, ali će odbiti druge nametnike, poput mrava, krpelja, buha, mušica, muha, moljaca. Repelentnom djelovanju pridružimo antimikrobni učinak i ugodan, osvježavajući miris – dobili ste fenomenalan dodatak aroma kolekciji i nezamjenjiv sastojak za tjeranje gmižućih napasti iz kućanstva!

Kupi 100% prirodno eterično ulje paprene metvice: klikni ovdje!

 

LIMUNSKI EUKALIPTUS (Eucalyptus maculata var. citriodora (Hook.) Bailey)

Eterično ulje limunskog eukaliptusa odbija komarce, a uz to djeluje osvježavajuće i podržava zdravlje dišnog sustava – super izbor za difuzer u domu, uredu, autu…

Kupi 100% prirodno eterično ulje limunskog eukaliptusa: klikni ovdje!

 

GERANIJ (Pelargonium graveolens L’Hér)

Cvjetići geranija kroz prošlost su krasili brojne perivoje i vrtove. Uz estetsku ulogu igrali su i onu zaštitnu – odbijanja nametnika. Kao i biljka od koje se dobiva, eterično ulje geranija prirodno obiluje geraniolom, sastavnicom koja odbija komarce, bube, krpelje, muhe i slične nametnike.

Koristite eterično ulje geranija u difuzeru, kao sastojak u ambijentalnim sprejevima ili sprejevima za zaštitu tijekom boravka na otvorenom!

Kupi 100% prirodno eterično ulje geranija: klikni ovdje!

 

PAČULI (Pogostemon cablin (Blanco) Benth.)

Eterično ulje pačulija od davnih se vremena koristi kao repelent, a takva se upotreba nastavila i do današnjih dana. Ovo eterično ulje odbija komarce i slične insekte, a uz to djeluje umirujuće i opuštajuće. Super mirisna pratnja za relaksaciju na ljetnoj terasi – bez nametnika!

Kupi 100% prirodno eterično ulje pačulija: klikni ovdje!

 

BOSILJAK (Ocimum basilicum L.)

Eterično ulje bosiljka učinkovito odbija komarce – studijama je potvrđeno kako ovaj učinak traje između 15 i 105 minuta, ovisno o vrsti bosiljka. Eterično ulje bosiljka također predstavlja zanimljiv spoj dvaju karakteristika – djeluje repelentno, a istovremeno ublažava osjećaj mučnine. Dodajte ga u auto difuzer ili nakapajte na vaticu kao miris u automobilu kako biste bili zaštićeni!

Kupi 100% prirodno eterično ulje bosiljka: klikni ovdje!

 

LOVOR (Laurus nobilis L.)

Mediteranska biljka daje svestrano eterično ulje s raznovrsnim primjenama za zdravlje, ljepotu i raspoloženje. Između ostalog, snažna aroma eteričnog ulja lovora odbija nametnike, što dokazuju i klinička istraživanja.

Koristite eterično ulje lovora kao jedan od sastojaka u izradi ambijentalnih sprejeva, blendova i/li kombinacija za difuzer kako biste svoj prostor na prirodan način osigurali od nametnika!

Kupi 100% prirodno eterično ulje lovora: klikni ovdje!

 

VETIVER (Chrysopogon zizanioides (L.) Roberty)

Eterično ulje vetivera ističe se svojim dugotrajnim repelentnim djelovanjem, stoga je izvrsna baza za prirodne repelentne sprejeve – doprinijet će svojim djelovanjem, ali i ”fiksirati” kombinaciju i učiniti je dugotrajnijom.

Kupi 100% prirodno eterično ulje vetivera: klikni ovdje!

 

Kako koristiti eterična ulja protiv komaraca?

Najefikasniji načini primjene su u difuzeru ili ambijentalnom spreju za lokalno nanošenje i trenutni učinak. Eterična ulja možete koristiti u svim vrstama prostora, u unutrašnjosti automobila, spremnicima za tkanine, tepisima itd.

Više o načinima primjene eteričnih ulja saznajte ovdje.