U blagodatima aromaterapije mogu uživati svi, pa i najmađi! U nastavku vam predstavljamo najnježnija Aromara eterična ulja i blendove!

 

Zašto eterična ulja?

Eterična ulja predstavljaju srž ljekovitosti biljke. Potpuno su prirodna i djelotvorna, a pritom imaju holistički učinak na um i tijelo!

Odabirom eteričnih ulja smanjujete izloženost bebe, ali i ostatka obitelji, sintetičkim mirisima i osvježivačima koji mogu nadražiti dišni sustav. Uz prirodan miris, eterična ulja djeluju na psihičko i fizičko stanje, te doprinose boljoj kvaliteti života!

Kod odabira eteričnih ulja bitno je obratiti pažnju na njihovu kvalitetu. Sintetički mirisi koji su često prisutni u proizvodima za djecu mogu djelovati kao iritansi i nemaju povoljan učinak na zdravlje.

Za sebe i svoju bebu birajte samo 100% prirodna, čista eterična ulja – poput AROMARA ETERIČNIH ULJA!

 

Eterična ulja za bebe

Primjenom eteričnih ulja stvorite sigurnu, zdravu okolinu za svoju bebu i doprinesite njenom zdravlju – a sve to na prirodan način!

Određena eterična ulja ističu se blagim djelovanjem i sigurnošću primjene, a aromaterapeuti ih preporučaju kao siguran izbor za bebe. Upravo smo ova eterična ulja okupili u BABY setu – kolekciji naših najnježnijih eteričnih ulja.

Više informacija o setu, cijena i kupnja uz besplatnu dostavu: KLIKNI OVDJE!

 

EUKALIPTUS RADIATA

Ovu vrstu eukaliptusa aromaterapeuti rado preporučaju za bebe i djecu. Ima širok spektar djelovanja, a ističe se kao učinkovita prirodna podrška kod tegoba dišnih puteva: začepljenosti, kašlja, prehlade, angine. Za razliku od eteričnog ulja eukaliptusa, Eucalyptus Globulus, ova vrsta eukaliptusa blaga je i sigurna za djecu. Izuzetno je ugodnog mirisa i dobar izbor za difuzer u dječjoj sobi!

RAVENSARA, EKO

Ovo eterično ulje čuveno je po antivirusnom djelovanju, a ujedno je izrazito blago i sigurno za primjenu. Djeluje kao prirodna podrška imunološkom sustavu, a djelotvorno je kod prehlada, gripe, bradavica. Uz antivirusno djelovanje, ima i umirujući učinak!

MANDARINA

Ovo eterično ulje utjelovljuje djetinju radost, stoga I ne čudi što je u aromaterapiji poznato kao omiljeno eterično ulje djece. Odlikuje se vedrim, ugodnim mirisom, a djeluje harmonizirajuće i umirujuće. Doprinosi stvaranju ugodne, radosne atmosfere, ublažava napetost, a koristi se i u pripravcima protiv grčeva i kolika!

MIRTA

Eterično ulje mirte ugodnog mirisa doprinosi ublažavanju smetnji dišnih puteva i potiče iskašljavanje. Osvježava prostor na blag i prirodan način, a pritom olakšava disanje!

KAMILICA U LAVANDINU

Broj 1 za opuštanje, stvaranje mirnog ugođaja, ublažavanje napetosti i podršku kvalitetnom snu. Olakšat će san i djeci i odraslima. Ovaj blend je neizostavan dio svake kućne kolekcije!

 

Uz Aromara BABY SET dobivate na poklon i knjižicu u kojoj ćete naći recepture za:

Kombinacije eteričnih ulja za difuzer ovisno o željenom učinku.

Ambijentalne sprejeve.

Prirodne pripravke za njegu bebe u slučaju kolika, pelenskog osipa, prehlada i grčeva u trbuščiću!

 

 

EKSKLUZIVNO: U najnježnijem setu naći ćete Aromara eterična ulja u novom ruhu! Uživajte u novom izgledu omiljenih bočica prije svih drugih!

 

Kako koristiti eterična ulja i blendove za bebe?

DIFUZER

Najsigurnija i najjednostavnija primjena svih eteričnih ulja iz BABY seta je u difuzeru!

Dodajte 3 – 5 kapi odabranog eteričnog ulja ili blenda u difuzer. Broj kapi ovisit će o načinu rada difuzera – preporučamo način rada s pauzama – i o veličini prostorije. U aromaterapiji, a posebno u smislu primjene kod beba i djece, vrijedi pravilo: Manje je više.

Tijekom rada difuzera ostavite otvorena vrata prostorije kako biste omogućili protok zraka.

U prostoru u kojem boravi beba izbjegavajte upotrebu snažnih eteričnih ulja, poput cimeta, crnog papra, klinčića.

Otkrijte Aromara difuzere! Modeli elegantnog i suvremenog dizajna uklapaju se u svaki interijer. Odaberite način rada, boju i svjetlosne efekte prema vlastitom ukusu! Difuzeri su dostupni putem Aromara webshopa i u partnerskim prodajnim mjestima diljem Hrvatske!

 

AMBIJENTALNI SPREJ / SPREJ ZA OSVJEŽENJE

Sami izradite sprej za osvježenje prostora, predmeta i namještaja u bebinoj sobi…ili pak za osvježenje zraka u situacijama kad vam difuzer nije pri ruci (izvan doma, u automobilu…)!

DERMALNA PRIMJENA

Primjena eteričnih ulja na koži preporuča se kod beba od 3 mjeseca starosti nadalje. Nježna masaža bebe jedno je od najljepših iskustava povezivanja između mame i bebe!

Eterično ulje obavezno se miješa s baznim uljem – masnim hladno prešanim biljnim uljem koje služi kao ‘’nosač’’ eteričnog ulja. Koncentracija eteričnog ulja u baznom ulju za bebe je 0,5%.

Drugim riječima, na 30 ml baznog ulja dodajemo 2 – 3 kapi eteričnog ulja!

Koristite Aromara bazna ulja prikladna za osjetljivu i nježnu kožu: MARELICA JEZGRA*, CRNI KIM*, BADEM*!

Važno! Prije primjene na koži, provedite tzv. patch test: na pregib lakta bebe dodajte kap gotove mješavine. Pričekajte do 60 minuta. Ako se na dijelu kože koji testirate pojavi crvenilo ili bilo kakav oblik iritacije, nemojte koristiti ovu mješavinu. Zamijenite eterično ulje nekim drugim i ponovite postupak testiranja!

 

Aromara BABY SET divan je poklon za novopečene roditelje i važan dodatak za ugodno, sigurno i zdravo okruženje u dječjoj sobi i čitavom domu!

Aromara BABY SET dostupan je putem Aromara webshopa uz besplatnu dostavu unutar RH.