Unesite vedrinu u svoj život čak i kad vani nema sunca! Uz naše preporuke eteričnih ulja i blendova podržite radost, popravite raspoloženje i stvorite ugodno okruženje za različite vrste aktivnosti!

 

Užurbani ste, na dnevnoj listi imate milijun zadataka, a volje isključivo za ležanje u krevetu i lamentiranje? Svi se ponekad tako osjećamo i dani kad nam se ništa ne da i sve djeluje pomalo sivo sasvim su u redu. Ipak, ako si u ovom trenutku ne možete dopustiti luksuz prepuštanja osjećajima, iskoristite blagodati aromaterapije da raspoloženje i motivaciju okrenete u drugom smjeru – smjeru radosti, poleta i samopouzdanja.

Osjet mirisa vrlo moćno djeluje na raspoloženje. Brže, zapravo, od bilo kojeg drugog čula, jer je trenutan i neposredan. Također je i usko povezan s dijelovima mozga koji procesiraju emocije i sjećanja.

Istraživanja pokazuju kako je osjet mirisa 10 000 puta osjetljiviji od ostalih osjetila. Kad nešto udahnemo, molekule mirisa putem specifičnih receptora, vibracija i enzima podražuju završetke njušnih živaca. Mozak interpretira podražaje i šalje informacije kroz cijelo tijelo. Efekt je trenutan!

Kod drugih načina primjene, npr. kod dermalne primjene, eteričnim je uljima potrebno dulje vremena da uđu u krvotok i prodjeluju. Kad eterična ulja udahnemo, mozak informacije dobiva odmah.

Iako to možda ne percipiramo u trenutku, mirisi mogu utjecati na naše raspoloženje – njušenjem nečega što povezujemo s osjećajem ugode ili lijepim sjećanjima i sami se osjećamo bolje, dok neugodni mirisi mogu narušiti naše dobro raspoloženje.

Mirisni dijagram – preuzmi sliku!

Mirisi su moćni, a upravo je ova jednostavno-kompleksna postavka jedan od temelja aromaterapije. Odabirom eteričnih ulja čiji mirisi su nam ugodni trenutno doprinosimo uspostavljanju boljeg raspoloženja, ublažavamo stres i napetost i stvaramo ugodnije i poticajnije okruženje.

 

Nedostaje vam poleta? Osjećate se pomalo izgubljeno, bezvoljno, napeto, nadureno, nespremno suočiti s danom i obavezama? Isprobajte sljedeća eterična ulja i blendove za smirenost, vedrinu, osjećaj ugode i trenutno popravljanje raspoloženja.

 

STAY FOCUSED

Linija STAY FOCUSED temelji se na kombinaciji eteričnih ulja paprene metvice i citrusa – naranče, limuna, limete i mandarine. Voćno osvježenje namijenjeno je vraćanju fokusa, stvaranju poticajne atmosfere za sve vaše projekte i aktivnosti. Citrusi unose vedrinu u vaš prostor i pomažu vam, u aromaterapijskom smislu, da ostanete prisutni i dobre volje kroz dan, kakav god on bio.

Blend i sprej STAY FOCUSED izvrsni su za radne prostore, urede, učionice; koristite ih tijekom radnog vremena, učenja, pripremanja ispita.

 

ETERIČNO ULJE GREJPA

S ovim veselim eteričnim uljem ne možete pogriješiti. Eterično ulje grejpa izrazito je antimikrobno, stoga raspršeno u prostoru djeluje dvojako – stimulira i doprinosi boljem raspoloženju, a ujedno i dezodorira i pročišćuje zrak.

 

ETERIČNO ULJE MUŠKATNE KADULJE

Pomalo neobičan odabir, zar ne? Prema energetskoj aromaterapiji, ovo eterično ulje doprinosi jasnoći, miru i staloženosti. Slaže se i znanost – jedno je istraživanje pokazalo kako eterično ulje muškatne kadulje doprinosi snižavanju razine kortizola, hormona stresa, u krvi. Istovremeno pojačava razine dopamina i serotonina (hormona sreće), čime utječe na raspoloženje i primiruje um i tijelo.

 

ETERIČNO ULJE BERGAMOTA

Iako pripada obitelji citrusa, te kao i ostala citrusna eterična ulja doprinosi boljem raspoloženju i osvježenju, eterično ulje bergamota posebno je prikladno u slučaju stresa i anksioznosti. Aromaterapeuti ga preporučaju kod raspoloženja narušenog stresom, negativnim mislima, anksioznosti. Iskoristite ga kako biste svoj prostor pretvorili u mirnu, vedru oazu, a svojem umu sugerirali kako je vrijeme za radosnije misli.

Studijom provedenom među nastavnicima pokazala je kako eterično ulje bergamota ublažava osjećaj stresa, pomaže kultivirati pozitivne emocije i generalno doprinosi boljem mentalnom zdravlju i osjećaju blagostanja.

 

BLEND INSPIRE

Nekad ne manjka dobrog raspoloženja, ali nedostaje inspiracije. Sugestivna moć mirisa može vam pomoći i u tom slučaju!

Spojili smo 100% prirodna eterična ulja s izrazito osvježavajućim djelovanjem – paprenu metvicu, bor, lavandin, ružmarin, čajevac, čempres, eukaliptus – koja će vas istrgnuti iz neaktivnosti, probuditi, protresti, osloboditi vašu maštu i polet.

 

BLEND JASMINE JOY

Radost nije slučajno dio naziva ovog dražesnog blenda. Spoj apsoluta jasmina i slatke naranče, jednog od najveselijih eteričnih ulja, u vaš će dan unijeti lepršavost i mekoću. Sve je lakše kad smo se u stanju nasmijati, a upravo tome služi ovaj blend.

Blend JASMINE JOY također opušta, ali ne uspavljuje, pa ga možete koristiti tijekom čitavog dana!

 

Sva eterična ulja i blendove navedene u tekstu nabavite u Aromara webshopu – vašoj top lokaciji za aromaterapiju i prirodne proizvode!

 

 

Inspiracija: https://www.sonomalavender.com/blogs/news/essential-oils-for-uplifting-mood