Eterično ulje nerolija dobiva se iz cvijeta naranče. Ovo dragocjeno eterično ulje jedan je od najomiljenijih sastojaka u kozmetičkoj industriji.

Mirisni trag ovog uistinu čudesnog eteričnog ulja seže od najdavnije povijesti, a nastavlja se sve do naših dana. Već je u starom Egiptu prepoznata ljepota njegovog mirisa, a popularnost ovog eteričnog ulja ne jenjava ni prolaskom vremena.

Eterično ulje cvijeta gorke naranče bilo je veoma popularno krajem 17.stoljeća, a posebno ga je voljela Anne Marie Orsini, vojvotkinja od Bracciana i princeza od Nerola, koja je ovim eteričnim uljem običavala  prskati svoje rukavice i kupke, a kojoj neroli duguje svoje ime.

Popularan je bio i u Francuskoj – voljela ga je Marie Antoinette, a Napoleon Bonaparte je bio toliko zaluđen kolonjskom vodicom čiji je glavni sastojak bio neroli, da je jednom prilikom naručio ni više ni manje nego 162 bočice tog mirisa.

Kolonjska vodica je dobila ime po čuvenom mirisu eau-de-Cologne, čiji je glavni sastojak bio – neroli.

Neroli se nalazi i među sastojcima čuvenog parfema Chanel N°5, a i danas je jedan od omiljenih sastojaka različitih parfema i mirisa, koje obogaćuje svojom slatkom, cvjetnom notom.

Međutim, svoju popularnost u kozmetičkoj industriji neroli ne duguje samo mirisu.

Naime, eterično ulje Aromara Neroli djeluje regenerativno – potiče obnavljanje stanica kože i poboljšava njihovu elastičnost, čineći kožu čvrstom i glatkom. Zbog ovih je svojstava neizostavan sastojak u anti-aging kozmetici, kao i u preparatima za njegu ožiljaka, strija i popucalih kapilara.

ANTI-AGING TRETMAN ZA LICE

Kap do dvije eteričnog ulja nerolija dodajte u dvije žlice baznog ulja prema izboru (preporučamo bazno ulje Aromara Jojoba ili Aromara Lješnjak). Ulje možete blago zagrijati kako biste pojačali opuštajući učinak.

Nježno i polagano umasirajte ovu aromatičnu mješavinu u kožu lica, dekolte i vrat. Ostavite 10ak minuta (lice možete prekriti i toplim, vlažnim ručnikom). Nježno odstranite višak ulja vaticom.

Kao poseban dodatak ovom anti-aging ritualu, nakon uljnog tretmana vaticu poprskajte hidrolatom Aromara Neroli i nježno očistite lice!

Eterično ulje Aromara Neroli poznato je i po svojem antistresnom učinku, te se često koristi za ublažavanje napetosti i simptoma stresa. Udisanjem ovog eteričnog ulja opustit ćete um i tijelo, te prizvati san – zato ga ne koristite u trenutcima kada želite biti budni!

Detalje o upotrebi i učinku eteričnog ulja Aromara Neroli PROČITAJTE OVDJE.