Iskoristite omiljena Aromara eterična ulja i blendove za izradu ambijentalnog spreja po mjeri vašeg prostora!

Zašto odabrati prirodni ambijentalni sprej?

Pažljivo odabrani miris upotpunit će ugođaj u vašem prostoru, usmjeriti prema određenom raspoloženju, osvježiti zrak i neutralizirati neugodne mirise. A ako je taj miris prirodan, neće nadražiti dišni sustav već doprinijeti cjelokupnom zdravlju!

Ambijentalni sprejevi praktična su opcija u situacijama kad vam difuzer nije dostupan. Divan su dodatak svakom kućanstvu, ali i uredu, učionici, vrtiću, čekaonici… bilo kojem prostoru u kojem boravi više ljudi.

Prirodni ambijentalni sprejevi i osvježivači zraka nisu agresivni za vaš dišni sustav, učinkovito neutraliziraju neugodne mirise i u vašem prostoru stvaraju ugodno i mirisno okruženje!

Uz zaštitu i osvježenje, ambijentalni sprejevi na bazi eteričnih ulja doprinose kvaliteti zraka u prostoriji (posebno tijekom sezone klima uređaja i/li grijanja!).

Ambijentalne sprejeve koristite u prostorijama koje tradicionalno zadržavaju neugodne mirise – kuhinji, kupaonici – a u kojima upotreba difuzera nije uvijek praktična. Ambijentalnim sprejem osvježite i unutrašnjost ormara i drugog namještaja za odlaganje (posebno ih volimo nasprejati u ormarić za cipele!). Također su fenomenalan dodatak za osvježenje unutrašnjosti automobila.

Postupak izrade

Dodatna prednost: jednostavna izrada! Potrebno vam je omiljeno Aromara eterično ulje ili blend, a uz njega i tamna staklena bočica s raspršivačem i destilirana voda.

Kao osnovni omjer eteričnog ulja i vode koristimo: 50 kapi eteričnog ulja i/li blenda na 100 ml vode.

Ukoliko kombinirate nekoliko vrsta eteričnih ulja, ukupan broj kapi na 100 ml vode mora biti 50 kapi.

Postupak: u bočicu ulijte vodu i ostavite malo prostora pri vrhu, a zatim dodajte željeni blend ili eterično ulje. Prije svake upotrebe protresite.

Koje eterično ulje odabrati?

Ne volite generičke mirise? Nema problema! Prirodnim ambijentalnim sprejem možete vrlo precizno izraziti svoju osobnost i dati posebnu mirisnu notu bilo kojem prostoru. Pruža vam se jako velik izbor prirodnih eteričnih ulja i blendova koji će poslužiti kao podloga za vaš sprej – čak 60 različitih vrsta Aromara eteričnih ulja i 17 vrsta blendova! No odabir mirisa ne mora stati na tim brojkama, jer eterična ulja možete spajati kako biste dobili vlastite, totalno personalizirane kombinacije mirisa!

Na stranicama pojedinačnih Aromara eteričnih ulja i blendova naći ćete informacije o njihovom djelovanju i učinku. Pri odabiru vam mogu pomoći i naše preporuke, a možete se voditi i vlastitim ukusom!

Izvrsna polazišna točka mogu vam biti i Aromara setovi! U svakom Aromara setu nalazi se 5 tematski povezanih eteričnih ulja i blendova:

START SET: Najpopularnija eterična ulja, idealna za početnike u svijetu aromaterapije

HOME SET: Eterična ulja za prirodno osvježenje i čišćenje doma

HELP SET: Eterična ulja za prirodnu pomoć kod prehlada i narušenog zdravlja

RELAX SET: Eterična ulja za opuštanje i ublažavanje napetosti

BABY SET: Eterična ulja za bebe

Uz svaki set dolazi i knjižica s detaljnim uputama za upotrebu i primjenu eteričnih ulja iz seta, uz recepture!

Nekoliko receptura za inspiraciju

Za osvježenje i fokus

U tamnu staklenu bočicu s raspršivačem dodajte 95 ml vode, 30 kapi eteričnog ulja limuna i 20 kapi eteričnog ulja ružmarina. Dobro protresite prije svake upotrebe.

Koristite u radnom prostoru ili prilikom učenja. Eterično ulje limuna snaži fokus, a eterično ulje ružmarina podržava pamćenje. Oba eterična ulja djeluju antimikrobno – istovremeno osvježavaju vaš opterećeni um i vaš prostor!

Za zaštitu tkanina od nametnika

U tamnu staklenu bočicu s raspršivačem dodajte 95 ml vode i 50 kapi eteričnog ulja lavande. Dobro protresite prije svake upotrebe.

Nasprejajte unutrašnjost ormara, police s posteljinom, čak i madrace!

Za ublažavanje napetosti

U tamnu staklenu bočicu s raspršivačem dodajte 95 ml vode i 50 kapi blenda NEROLI U BERGAMOTU. Dobro protresite prije svake upotrebe.

Ovakav je osvježivač zraka izvrstan tijekom dana – uz izrazito ugodan miris, blend NEROLI U BERGAMOTU opušta i ublažava napetost, ali pritom ne uspavljuje, pa ga možete koristiti za osvježenje tijekom radnog vremena!

Isprobajte i naše gotove ambijentalne sprejeve: ELIXIR ST. ROCHA, INVIZZ i WINTER!

Sprej ELIXIR ST. ROCHA godinama je pri vrhu liste Aromara bestsellera. Ova kombinacija 14 najmoćnijih eteričnih ulja izrazito ugodnog mirisa izrazito učinkovito neutralizira neugodne mirise i osvježava prostor, a koristiti ga možete i kod kuće i na poslu!

Sprej INVIZZ tradicionalno se koristi u toplijim mjesecima, a kombinacija 9 efikasnih eteričnih ulja osigurava vam miran boravak na otvorenom. Ujedno je izvrstan za automobil, ili za prostore u kojima borave kućni ljubimci!

WINTER je naš miljenik za opuštanje i stvaranje toplog, prazničkog ugođaja. Iako ga možete koristiti tijekom cijele godine, kombinacija cimeta, naranče i jele baš priziva zimske dane. Pritom nevjerojatno učinkovito neutralizira neugodne mirise, posebno u kupaonici!

Aromara – vaša adresa za najbolje od prirode!

Sva Aromara eterična ulja, blendovi i drugi proizvodi su 100% prirodni. Nisu testirani na životinjama i prikladni su za vegane.

Aromara eterična ulja posjeduju certifikat – jamstvo sastava i kvalitete. Certifikati su dostupni na stranicama pojedinačnih eteričnih ulja na www.aromara.hr.

Dostava za sve proizvode kupljene putem Aromara webshopa je besplatna unutar RH.

Ove godine slavimo 30 godina postojanja!

Tvrtka Aromara osnovana je 1991. te je prva tvrtka u prostoru RH i regije fokusirana na primjenu aromaterapije. Tri desetljeća spajamo stručnost i znanje u prirodne proizvode namijenjene olakšavanju vaših tegoba i poboljšavanju vaše svakodnevnice. Ove godine slavimo jubilarnu, 30. obljetnicu. Hvala vam na povjerenju i što već trideset godina birate Aromaru!

Više o Aromari pročitajte ovdje!