Savjeti za mirniju svakodnevnicu

Tijekom života naići ćemo na brojne prepreke. Bez obzira na to tko smo, kakvi smo i koliko novaca imamo, nismo otporni na probleme – ono što nas čini drugačijima je način na koji reagiramo suočeni s poteškoćama. Stručnjaci tvrde kako je od 50000 misli koje nam svakodnevno prođu kroz glavu, čak 70% negativno. Dakle, da bismo postigli mir, moramo trenirati um.

Kako u život unijeti više mira i sklada? Pratite ove savjete:

Jedite zdravo

Zamislite svoje tijelo kao delikatan, skupocjen stroj. Za rad mu je potrebno odgovarajuće gorivo, a potrebno ga je i održavati kako bi čim dulje funkcionirao. Živimo užurbano, jureći s mjesta na mjesto, pa tako nerijetko posežemo i za brzom hranom, koju možemo pojesti s nogu, između obaveza. Međutim, pravilna prehrana zapravo može smiriti vaše živce. Vitamini, minerali i antioksidansi imaju povoljan učinak na sve stanice u tijelu, uključujući i moždane. Kada se hranite zdravo, dakle, kada jedete čim više svježih, neprerađenih namirnica, imate više energije i osjećate manje stresa.

Aromaterapijski bonus: važan dio uravnotežene prehrane je i Crni kim PLUS. Ovaj potpuno prirodni dodatak prehrani doprinosi funkciji svih sustava u tijelu, a pritom smanjuje opasnost od prehlada, bolesti i alergija.

Bavite se fizičkim aktivnostima

Fizičke aktivnosti idu ruku pod ruku sa zdravom prehranom. Vježbanjem održavate liniju, povećavate razinu energije i smanjujete stres. Fizičkim i psihičkim blagostanjem možete značajno ublažiti tjeskobu i napetost!

Vježbanje ne mora značiti članstvo u skupoj teretani za koju nemate ni vremena ni novaca. Odaberite aktivnost koja se uklapa u vaš stil života i budžet – npr., jeste li znali da je hodanje izvrsno za kardiovaskularni sustav, raspoloženje i imunitet? A pritom je i potpuno besplatno!

Naspavajte se

Zvuči tako jednostavno, zar ne? Svi znamo kako je san dobar za nas, međutim, koliko se pridržavamo pravila o osam sati sna? Uz manjak vremena i višak obaveza, često spavamo nemirno ili nas muči nesanica. Rezultat? Neispavanost koja ima izravni učinak na naše zdravlje. Kada smo neispavani, jače osjećamo stres, često nismo mentalno prisutni.

San je jedan od ključnih faktora za fizičko i psihičko blagostanje. Dok spavamo, cijelo se tijelo opušta, a stanice se obnavljaju. Duboki REM san ima povoljan učinak na mozak i na raspoloženje. Navečer ostavite obaveze, televiziju i mobitel, ušuškajte se i uživajte u snu!

Aromaterapijski bonus: u trenutcima kada baš nikako ne možete zaspati, posegnite za bočicom eteričnog ulja Aromara Lavanda, ili pak za blendom Kamilica u lavandinu. Nakapajte na vaticu i postavite uz uzglavlje, ili nakapajte na maramicu i udišite. Lavanda je čuvena po svojem smirujućem učinku, a Kamilica u lavandinu posebno je osmišljena za smirivanje i prizivanje sna.

Sudjelujte u životu zajednice

Kad se osvrnete oko sebe i postanete svjesni tereta koje nose drugi ljudi, možda vam se oni vaši više neće činiti tolio golemima. Uključite se u život zajednice, činite mala i velika dobra djela i pritom jačajte osjećaj sreće i mira u drugima i sebi.

Meditirajte

Dokazano je kako meditacija doprinosi smanjenju stresa i napetosti. Omogućava vam da se zaustavite, smirite i na trenutak jednostavno – postojite, bez obaveza i moranja. Svakodnevnim odvajanjem vremena za meditaciju doprinosimo mentalnoj prisutnosti i fizičkom blagostanju. Meditirati ne morate u osami, okruženi aromama eteričnih ulja – gdje god se zatekli, zatvorite oči, produbite dah i pustite misli da se izmjenjuju i prolaze.

Aromaterapijski bonus: eterična ulja nisu nužna, ali definitivno pojačavaju osjećaj mira i olakšavaju povlačenje u sebe. Aromaterapeuti kao dodatak meditaciji predlažu eterično ulje Aromara Tamjan, a odličan je izbor i blend Miara Elixir!

Izvor: The Painted Teacup