”Na mojoj stazi življenja i istraživanja što život jest i tko sam ja u njemu i koja je moja uloga, prilično me zahvatio feminizam. Baš je cvao u vrijeme mog puberteta i adolescencije. Od onog najranijeg, grubog, u pokušaju da se žene izjednače s muškarcima ili čak da ih nadjačaju u njihovim ”muškim” ulogama, pa do današnje nježne verzije u kojoj žene otkrivaju svoju osobnost, svoju drugačiju hormonsku strukturu koja uvjetuje naš bogati i često izazovan emotivni život, našu mjesečnu amplitudu u trajanju od 28 dana, muškarcima tako nejasnu, tijekom kojih izmijenimo sva stanja od poleta i kreativnosti do nesigurnosti i osamljenosti. Verziju feminizma u kojoj otkrivamo svoje specifičnosti, posebnosti, bazu ženstvenosti, blagoslov naše reproduktivne uloge, odgovornost za održanje života.

Od ranog puberteta pratila sam kolektivne promjene koje su se događale u ženskoj svijesti i samosvijesti i s vremenom shvatila kako je žensko spolno zdravlje prva stepenica u osvještavanju i kvalitetnom življenju. Jedan od rezultata višedesetljetnog promatranja i življenja u vremenu promjena i osvještavanja bio je i GYNO PRO.

Ovaj proizvod namijenjen ženama prisutan je na tržištu više od deset godina. U tom je vremenu postao diskretni zaštitni znak emancipirane moderne žene.

Koristi se svakodnevno. Kao što se tuširamo i peremo zube, stavljamo kremu na lice, tako svakodnevno pružamo njegu i zaštitu intimnom području. Kao kozmetički proizvod nove generacije izvanredno se plasirao i oduševljava sve žene koje ga isprobaju. Podrška je pri održavanju osjećaja svježine, blagotvoran je za suhu sluznicu, a njegovi pažljivo odabrani prirodni sastojci na neagresivan način osiguravaju uvjete u kojima se upale i nelagoda smanjuju, a često i potpuno nestaju.

GYNO PRO sam predstavila, osim u domovini, na kongresima aromaterapije i biljne medicine u Bugarskoj, Amsterdamu, Rimu, San Franciscu i Grasseu, kolijevci aromaterapije u Francuskoj. Ove godine sam ga predstavila u Dubaiju, na kongresu prirodne i tradicionalne medicine. Držeći predavanja o toj temi, imala sam priliku razumjeti neke okolnosti i zakonitosti koje inače ne bih zapazila: otvorenost prema ženskom vaginalnom zdravlju raste od istoka prema zapadu. U Bugarskoj su me na kongresu prijateljski i šaljivo zvali Madam Vagina, dok su mi se u San Franciscu zahvaljivali i oduševljeno komentirali o važnosti takvog proizvoda koji čuva vaginalno zdravlje. Razgovori su bili jednako otvoreni kao da razgovaramo o pasti za zube ili kremi za lice.

Shvatila sam da je za zdravo društvo potrebna zdrava žena. Ona treba svu snagu kako bi podigla obitelj, a uz to često privređuje i ravnopravno radi izvan kuće. Kombinacijom raznih parcijalnih statistika iznjedrila sam podatak da svake godine oko 500 000 000 (petsto milijuna žena) na našoj prekrasnoj planeti boluje od nekog oblika vaginalne upale. Većina se nikada neće obratiti liječniku, jer nemaju vremena, nemaju adekvatni sustav zdravstvene skrbi ili se jednostavno ne usude eksponirati jer bi za njihovu sredinu i partnere deklaracija takvog stanja izazvala sumnje na promiskuitet i nemoralnost. Jednostavnije im je šutjeti i živjeti smanjenim kapacitetima.

Očito je kako se prisutnom pandemijom vaginalnih upala nitko ne bavi sustavno – organizirana briga počinje tek pojavom raka grlića maternice, jednog od vodećih uzroka smrti kod žena. No, tada je već kasno, a žena je već odavno izgubila svoje bazično zdravlje.

Kad bi žene koristile GYNO PRO svakodnevno, ta razina vaginalne higijene donijela bi enormno manju frekvenciju pojave raka. Iako se takva tvrdnja čini naivnom, ona je jednako istinita kao tvrdnja da redovno pranje ruku značajno smanjuje pojavu bolesti i smrtnosti, kao i činjenica da sama konzumacija jabuka i limuna značajno smanjuje pojavu skorbuta. Ponekad su kvalitetne navike daleko efikasnije od zakašnjelog liječenja. Čini se da su naše bake o tome znale više nego li nove generacije.”

Mara Doljak, mag.pharm.

 

GYNO PRO nabavite uz besplatnu dostavu putem Aromara webshopa: kliknite ovdje!