Sunčanim ljetnim danima polako se bliži kraj. S povratkom u urede i školske klupe stižu – alergije!

Šmrcanje, kihanje, kronična začepljenost, nadražena sluznica nosa, crvene, natečene oči… zvuči poznato?

Godišnji okršaji s peludnim alergijama nisu samo nezgodni. Oni se odražavaju i na mentalno zdravlje: studije su pokazale kako su alergičari tijekom sezone alergija skloniji fizičkom i mentalnom zamoru i osjećaju tuge. Uz to su i 14 puta skloniji patiti od migrena i glavobolja u odnosu na ljude koji nisu alergični. Pritom dostupna farmakološka rješenja često imaju i neželjene nuspojave, poput osjećaja omamljenosti i drugih.

Znamo, poražavajuće statistike i dosadašnja iskustva dovoljna su da se poželite jednostavno sakriti i pričekati kraj sezone alergija.

Ipak, je li moguće na prirodan, neškodljiv način pomoći tijelu da se odupre alergenima i istovremeno ublažiti simptome?

Problem alergije rješite pametno: reguliranjem imunološkog sustava prije nego što se tijelo počne braniti! Određena prirodna rješenja djeluju upravo tako, a cilj im je spriječiti reakciju.

Najučinkovitije i najpopularnije prirodno rješenje za alergije dišnog sustava i kože definitivno je CRNI KIM PLUS, prirodni dodatak prehrani s djelovanjem na čitav organizam.

CRNI KIM PLUS iznutra regulira imunitet i doprinosi smanjenju ‘burne’ reakcije organizma na podražaj. Stimulira kada je to potrebno a u slučajevima alergije regulira imunološki sustav – stabilizira funkcije T-stanica i antitijela te tako smanjuje pretjeranu imunološku reakciju. Opušta mišiće dišnog sustava i bronhije i olakšava disanje (Ahmad i sur., 2009.). Također smanjuje upalne procese u dišnom sustavu (Abbas i sur.,2005.), što mu daje učinkovitost kod većine bolesti dišnog sustava – bronhitisa, upale pluća, astme.

Upravo zahvaljujući ovakvom djelovanju suzbija simptome alergije i astme (ali i psorijaze, neurodermitisa, dijabetesa, upale pluća, povišenog kolesterola, visokog krvnog tlaka, bolesti krvožilnog sustava, Chronove bolesti…). Sadrži eterično ulje paprene metvice koje mu daje finu, osvježavajuću aromu te pojačava djelovanje ulja crnog kima.

Uz CRNI KIM PLUS, birajte Aromara proizvode sa sličnim, snažnim djelovanjem na imunitet! CRNI KIM PLUS izvrsno se nadopunjuje sa sprejem ELIXIR ST ROCHA. Ovaj 100% prirodni ambijentalni sprej sadrži 14 najmoćnijih eteričnih ulja. Zahvaljujući potpuno prirodnom sastavu, ovaj sprej na blagi i učinkoviti način doprinosi svježini prostora u kojem borave alergične osobe i osobe sa nadraženim dišnim sustavom.

 

Ublažite napade alergijske astme! Odaberite eterično ulje Aromara BOR za ublažavanje simptoma alergijske astme. Ovo eterično ulje djeluje osnažujuće i umirujuće na čitav dišni sustav.

Za osvježenje prostora u difuzer dodajte umirujuće blendove i eterična ulja: KAMILICA U LAVANDINU, RAVENSARA, MIRTA.