Sunčanim ljetnim danima polako se bliži kraj. S povratkom u urede i školske klupe stižu – alergije!

Šmrcanje, kihanje, kronična začepljenost, nadražena sluznica nosa, crvene, natečene oči… zvuči poznato?

Godišnji okršaji s peludnim alergijama nisu samo nezgodni. Oni se odražavaju i na mentalno zdravlje: studije su pokazale kako su alergičari tijekom sezone alergija skloniji fizičkom i mentalnom zamoru i osjećaju tuge. Uz to su i 14 puta skloniji patiti od migrena i glavobolja u odnosu na ljude koji nisu alergični. Pritom dostupna farmakološka rješenja uglavnom rješavaju samo djelić simptoma, a često imaju i neželjene nuspojave, poput osjećaja omamljenosti i drugih.

Znamo, poražavajuće statistike i dosadašnja iskustva dovoljna su da se poželite jednostavno sakriti i pričekati kraj sezone alergija.

Ipak, je li moguće na prirodan, neškodljiv način pomoći tijelu da se odupre alergenima i istovremeno ublažiti simptome?

Većina uvriježenih lijekova bazira se na tretiranju simptoma koje tijelo manifestira kako bi se riješilo alergena. No, nije li pametnije regulirati imunološki sustav prije nego što se tijelo počne braniti? Prirodna rješenja djeluju upravo tako, a cilj im je spriječiti reakciju.

Najučinkovitije i najpopularnije prirodno rješenje za alergije dišnog sustava i kože definitivno je CRNI KIM PLUS, prirodni dodatak prehrani s djelovanjem na čitav organizam.

CRNI KIM PLUS iznutra regulira imunitet i doprinosi smanjenju ‘burne’ reakcije organizma na podražaj. Stimulira kada je to potrebno a u slučajevima alergije regulira imunološki sustav – stabilizira funkcije T-stanica i antitijela te tako smanjuje pretjeranu imunološku reakciju. Opušta mišiće dišnog sustava i bronhije i olakšava disanje (Ahmad i sur., 2009.). Također smanjuje upalne procese u dišnom sustavu (Abbas i sur.,2005.), što mu daje učinkovitost kod većine bolesti dišnog sustava – bronhitisa, upale pluća, astme.

Upravo zahvaljujući ovakvom djelovanju suzbija simptome alergije i astme (ali i psorijaze, neurodermitisa, dijabetesa, upale pluća, povišenog kolesterola, visokog krvnog tlaka, bolesti krvožilnog sustava, Chronove bolesti…). Sadrži eterično ulje paprene metvice koje mu daje finu, osvježavajuću aromu te pojačava djelovanje ulja crnog kima.

Uz CRNI KIM PLUS, birajte Aromara proizvode sa sličnim, snažnim djelovanjem na imunitet! CRNI KIM PLUS izvrsno se nadopunjuje sa sprejem ELIXIR ST ROCHA. Ovaj 100% prirodni višenamjenski sprej sadrži 14 najmoćnijih eteričnih ulja s dokazanim antimikrobnim djelovanjem. Eterična ulja djeluju protuupalno i potiču eliminaciju toksina i alergena iz tijela. Jedinstveni sastav spreja osigurava prirodnu, neškodljivu podršku imunološkom sustavu, ali i čistoći prostora u kojima boravite!

Sprej ELIXIR ST ROCHA možete upotrijebiti na nekoliko načina:

  • Spriječite rasprostranjenost alergena u svojem životnom prostoru! Nasprejajte radne površine, namještaj i sl. ELIXIR ST ROCHA djelotvorno uklanja grinje i druge alergene, a velika je prednost što za razliku od kemijskih sredstava ne nadražuje (ionako već pretjerano osjetljivi) dišni sustav.
  • Udišite! Udisanjem omogućujete eteričnim uljima da djeluju na vaš dišni sustav: ublaže začepljenost, umire iritacije sluznice nosa… a ne moramo ni naglašavati kako udisanje eteričnih ulja doprinosi imunitetu! Nasprejajte na maramicu i duboko udahnite. Ponavljajte više puta dnevno.

Ovakav način upotrebe posebno je koristan u slučaju glavobolja izazvanih alergijom!

  • Koristite sprej ELIXIR ST. ROCHA kao body mist. Zahvaljujući praktičnom pakiranju sprej možete nositi sa sobom i koristiti više puta na dan, prema potrebi.

 

Ublažite napade alergijske astme! Odaberite Aromara blend KAMILICA U LAVANDINU ili eterično ulje Aromara BOR za ublažavanje simptoma alergijske astme. Blend KAMILICA U LAVANDINU ima izraženo spazmolitičko djelovanje, odnosno, ublažava bronhijalne spazme karakteristične za astmu. Kao i eterično ulje bora, djeluje osnažujuće i umirujuće na čitav dišni sustav.