Izbjegnite korištenje teških kemijskih sredstava u malom i zatvorenom prostoru kupaonice! Požutjele fuge očistite jednostavno, koristeći sastojke koje vjerojatno već imate kod kuće: alkoholni ocat, sodu bikarbonu i Aromara eterično ulje limuna!

Postupak:

  1. U bocu sa sprej nastavkom dodajte alkoholni ocat i vodu u omjeru 1:1, te eterično ulje limuna (20 kapi na 50 ml mješavine). Obilno nasprejajte fuge i pustite da mješavina djeluje 5 – 10 minuta.

Eterično ulje limuna ublažava oštar miris alkoholnog octa i djeluje antibakterijski.

  1. Fuge izribajte četkicom. Već će se nakon ovog koraka vidno smanjiti količina prljavštine!
  2. Zatim, u zdjelicu dodajte sodu bikarbonu i dovoljno vode kako bi se napravila pasta srednje gustoće. Ovu pastu nanesite na fuge. Ponovno posprejajte mješavinom octa, vode i eteričnog ulja limuna. U kontaktu sa pastom od sode bikarbone, mješavina će se početi pjeniti! Ostavite da djeluje nekoliko minuta.
  3. Ponovno izribajte četkicom. Dobro isperite vodom čitavu površinu pločica.

 

I to je to! Praktično, jednostavno i prirodno.

Kako biste spriječili ponovno nakupljanje prljavštine, povremeno fuge nasprejajte mješavinom octa, vode i eteričnog ulja limuna.

Aromara eterično ulje limuna 100% je prirodno i visokokvalitetno eterično ulje. Djeluje antimikrobno, baktericidno i osvježavajuće. Koristite ga za čišćenje kućanstva, u aroma difuzeru ili za osvježenje prostorija, automobila…

Nabavite Aromara eterično ulje limuna: kliknite ovdje!

 

Sviđa vam se upotreba prirodnih sastojaka za čišćenje? Isprobajte i HOME, kolekciju Aromara eteričnih ulja za prirodno čišćenje doma!

HOME set okuplja 5 eteričnih ulja i blendova za prirodno osvježenje prostora i čišćenje: eterična ulja naranče, grejpa, limuna, lavandina i miljenika Aromara korisnica – blend ELIXIR ST. ROCHA.

Ova eterična ulja ulja ističu se antimikrobnim djelovanjem i učinkom, te se kao takva tradicionalno koriste. Aromaterapeuti ih preporučaju kao prirodan i učinkovit dodatak pri osvježenju prostorija i predmeta u čestoj upotrebi. Ugodnim i prirodnim mirisom osvojit će i ukućane i goste.

Uz HOME SET dolazi i knjižica s detaljnim uputama i savjetima za upotrebu, kao i niz receptura za prirodno čišćenje radnih površina u domu, ublažavanje neugodnih mirisa u prostoru, osvježenje tepiha i dubinsko čišćenje – a sve to uz upotrebu jednostavnih prirodnih sastojaka.

Podsjetimo, korištenjem eteričnih ulja u procesu čišćenja otklanjate mogućnost nadraživanja dišnog sustava – eterična ulja su snažna protiv mikroba, a blaga i nježna prema vašoj koži i dišnom sustavu.

Bitno je spomenuti i kako su sva eterična ulja iz seta ugodnog mirisa te su kao takva divan dodatak za vaš difuzer!

SET SADRŽI:

Limun, eterično ulje, 10ml

Naranča, eterično ulje, 10ml

Grejp, eterično ulje, 10ml

Lavandin, eterično ulje, 10 ml

ELIXIR ST. ROCHA, blend, 10ml

Nabavite HOME SET uz besplatnu dostavu: kliknite ovdje!