Sami izradite svoje sredstvo za osvježenje ruku i tijela koristeći 100% prirodne sastojke! Jednostavno, učinkovito i prikladno za čitavu obitelj!

Adekvatna higijena bitnija je nego ikad. No, što kad pri ruci nemate umivaonik i sapun? Ili pak nakon dodirivanja predmeta na javnim mjestima, poput bankomata, rukohvata u javnom prijevozu, nakon točenja goriva… Osvježite ruke prirodnim sprejem – bilo da ste u javnom prijevozu, u šetnji prirodom ili na pauzi za ručak.

Zaštitite se od virusa i zaraza i osigurajte adekvatnu podršku zdravlju i rutini higijene, gdje god se nalazili.

 

Baza ovog aromaterapijskog spreja je hidrolat. Koristite hidrolat kadulje ili hidrolat čajevca. U njega dodajemo moćna antimikrobna eterična ulja – čajevac, ravensaru i limun.

Eterično ulje čajevca poznato je po svojem širokom spektru djelovanja. Između ostalog, štiti od bakterija, virusa, gljivica, a u aromaterapiji je često baza pripravaka za čišćenje, dezinfekciju i zaštitu.

Eterično ulje ravensare je broj 1 na listi prirodnih sastojaka protiv virusa. Ovo je eterično ulje vrlo moćno, ali i sigurno za upotrebu i dovoljno blago da ga mogu koristiti svi, čak i djeca.

Eterična ulja limuna i eukaliptusa uz snažnu antimikrobnu aktivnost spreju će podariti i svjež, ugodan miris!

PRIRODNI SPREJ ZA DEZINFEKCIJU RUKU

90 ml hidrolat kadulje ili hidrolat čajevca

40 kapi eteričnog ulja čajevca

40 kapi eteričnog ulja ravensare

20 kapi eteričnog ulja eukaliptusa

20 kapi eteričnog ulja limuna

 

Ulijte sve sastojke u tamnu staklenu bočicu s nastavkom za sprej. Prije svake upotrebe dobro protresite.

Sprej koristite više puta dnevno, prema potrebi. Sprej možete koristiti za osvježenje ruku ili drugih dijelova tijela, kao body mist, kao ambijentalni sprej ili osvježivač zraka.

BITNO! Da bi bila učinkovita, eterična ulja moraju biti 100% čista i 100% prirodna! Eterična ulja vrhunske kvalitete s najboljim cijenama nabavite putem Aromara webshopa: www.aromara.hr. Dostava je besplatna za sve narudžbe unutar Hrvatske!

 

BONUS IDEJA! Gore navedena eterična ulja koristite i u difuzeru kako biste osigurali adekvatnu svježinu zraka u prostoru u kojem boravite – a pogotovo u prostorijama u kojima se okuplja više ljudi! Difuzer raspršuje aktivne čestice eteričnih ulja u zraku, pritom ga čisteći i osvježavajući, a čitavom prostoru podaruje i ugodan miris!

Prije upotrebe eteričnih ulja na koži napravite tzv. patch test: na pregib lakta kapnite eterično ulje ili mješavinu eteričnih ulja, prekrijte flasterom i pričekajte desetak minuta. Ukoliko dođe do crvenila, peckanja ili nepovoljne reakcije, nemojte koristiti na koži.