Zamislite da naš život izgleda onako kako ga naši roditelji žele za nas. “Samo nek moje dijete bude sretno.” “Samo da se ne muči u životu kao ja.” “Samo nek bude zdravo.” “Samo nek bude sretno u ljubavi.” Zamislite da je vaš život takav… Zvuči sladunjavo kao da nas netko danima hrani samo kremšnitama. 

Život bez izazova, život bez teških zadataka, bez vrhunaca za osvojiti, bez trka za trčati do besvijesti, bez utakmica za izgubiti, bez neuspjeha, bez tuge i ljutnje. Iz čega biste izvukli svoju snagu, odakle biste dobili vještine i spremnost? Što kad vam ugine ljubimac, kad dobijete otkaz na poslu, kad vas ostavi voljena osoba s kojom ste planirali provesti život? Što kad vam ukradu auto za koji ste radili mukotrpno, kad vam zakonom oduzmu imovinu, kad vas dijete razočara izborom zanimanja?

Sve to su moguće životne situacije, i te i mnoge druge više ili manje teške. Zato je dobra vježba za život svjesno ulaziti u izazove, neugodu, nepoznato, snalaženje u nepoznatim područjima omogućit će nam jačanje, sazrijevanje, spremnost za nove izazove, svijest da možemo i iz najtežih izazova izaći bogatiji, snažniji i spremniji za dalje. 

Ima još jedna tajna. Ukoliko nam je život naklonjen, onda se možemo suočiti s teškim situacijama tako da pomažemo onima koji se u teškoći nalaze. Naprimjer beskućnicima, gladnima, siromašnima, bolesnima. Sudjelujući u njihovoj teškoći bolje ćemo razumjeti druge u teškoj situaciji, a istodobno ćemo ovladavati vještinama koje inače nikada ne bismo integrirali. 

Kad se nalazimo pred nepoznatom situacijom, možemo si postaviti pitanja: plašim li se, je li mi neugodno, trebam li puno hrabrosti, bih li bila veća i sposobnija kad bih to savladala? Ako su odgovori DA, onda je preporuka istražiti i prihvatiti upravo te izazove.

 

Bonus: Energetska aromaterapija za savladavanje izazova!

Eterična ulja koje nam pomažu lakše savladati teškoće i narasti: Neroli u bergamotu, Cedar. Prvo će nam donijeti blagost, ublažiti strah, umanjiti stres, pružiti distancu od događaja, a Cedar će nam dati snagu i ustrajnost ka rješenju.