Temperature su napokon porasle, a zajedno s jaknama i debljim pokrivačima planirate pospremiti i difuzer? U našem članku saznajte zašto je upotreba difuzera itekako važna ljeti.

 

KLIMATIZIRANI ZRAK I NIJE TAKO COOL…

Ljetne temperature čak se i u našem dijelu svijeta mogu okarakterizirati kao neizdržive, pogotovo uzmemo li u obzir vlagu u zraku i kulturološku nepripremljenost na vrućine – za razliku od npr. Španjolaca, kod nas nema sieste! Klimatizacija zraka mnogima je nužda i pruža spas od nesnosnih vrućina. Ipak, koliko god ugodnije bilo sjediti u uredu na npr. 24 stupnja nego na 35, klimatizirani zrak ima brojne mane i nuspojave. Od suhoće očiju, grla, dišnog sustava, preko mogućnosti zaraze i izloženosti klicama i virusima u zatvorenom prostoru bez izmjene i cirkulacije zraka. Boravak u klimatiziranim prostorima također doprinosi pogoršanju simptoma astme i alergija koje zahvaćaju dišne puteve, a mnogima od nas su poznate i glavobolje zbog boravka u ustajalom i često prehladnom zraku (da ne spominjemo šok zbog razlika u temperaturi unutra i vani!).

 

…ALI KONZISTENTNA UPOTREBA DIFUZERA JEST!

Konzistentna upotreba difuzera može pomoći ublažiti neke od gore navedenih pojava, a najbitnije od svega, pročišćuje i poboljšava zrak u situacijama kad nije moguće otvarati prozore. Posebno kad se u prostoriji nalazi više ljudi, kao npr. u uredu ili prodajnom prostoru.

Ako ne želite otvarati prozore i time poništiti rashlađivanje, a istovremeno ne želite udisati ustajali, suhi zrak kroz cijeli dan, upotrebom difuzera osjetno ćete osvježiti zrak u prostoru, a odabirom odgovarajućeg eteričnog ulja ili blenda možete utjecati i na raspoloženje i razinu budnosti. Izvrsno u sparnim vrućim danima kad smo pospani i tromi!

 

PRAVI ODABIR ZA ZATVORENE (I OTVORENE) PROSTORE

Jedna od golemih prednosti difuzera je njegova sigurnost u odnosu na svijeće, aroma lampice itd., stoga je jednako prikladan za zatvorene prostore, kao i za one otvorene (pod uvjetom da imate pristup struji). Difuzeri imaju podesivo vrijeme rada, u pravilu barem nekoliko sati te ih ne treba provjeravati, nadopunjavati (osim ako ne poželite još jači intenzitet mirisa), sve dok u spremniku ima vode. Intenzitet mirisa možete kontrolirati odabirom količine eteričnog ulja koje dodajete u difuzer, a zahvaljujući velikom izboru eteričnih ulja i blendova niste ograničeni na nekoliko generičkih mirisa.

 

ETERIČNA ULJA – VIŠE OD MIRISA

Ogromna prednost difuzera koje se ne isplati odricati u toplim mjesecima je činjenica kako u zrak ne raspršuju sintetičke mirise, već čista i prirodna eterična ulja! Eterična ulja dokazano djeluju na raspoloženje, jačaju imunitet, ublažavaju simptome sezonskih alergija i tegoba dišnih puteva, poboljšavaju koncentraciju, olakšavaju san…a sve to nije nešto čega se trebamo odricati ljeti!

Također je bitno spomenuti i repelentna eterična ulja s višestruko dokazanim i potvrđenim djelovanjem protiv komaraca i drugih nametnika. Upotrebom repelentnih eteričnih ulja u difuzeru efikasno i nenametljivo odbijate nametnike i rješavate se zujanja i uboda – a sve to na prirodan način koji ne šteti ni vašim plućima, niti okolišu.

 

DIFUZER (I) U AUTU

Već je i sama pomisao na duge vožnje na odmor i čekanja u koloni dovoljna da izazove muku, a stvarnost takvih situacija još je i gora. Upotrebom auto difuzera možete na prirodan i blag način doprinijeti ublažavanju mučnine u automobilu, ali i nervoze i obamrlosti na putu. Auto difuzer STAY FOCUSED dolazi uz auto adapter, a dovoljno je malen i stabilan da ga možete jednostavno postaviti u auto i uživati u mirisu i djelovanju eteričnih ulja dok putujete na odmor.

Na koncu, ako već koristite difuzer, velika je vjerojatnost da već uživate u njegovim blagodatima i osjećate njegove prednosti u okruženju i vlastitom zdravlju i raspoloženju. Super je što to uživanje ne završava dolaskom toplijeg vremena, već se ono nastavlja, u ljetnom izdanju.

 

Koja eterična ulja odabrati za difuzer ljeti? Coming soon ?

Aroma difuzere možete nabaviti u Aromara webshopu.

Prednosti:

Provjerena kvaliteta – već 4615 kupljenih difuzera u posljednje 3 godine!

Garancija 12 mjeseci

Besplatna dostava unutar Hrvatske

Mogućnost kupovine na rate