Raspršivanje eteričnih ulja u aroma difuzeru jedan je od najpopularnijih i najjednostavnijih načina primjene aromaterapije, bilo u uredu ili obiteljskom domu.

Ovi praktični uređaji zdravija su i dugovječnija alternativa sintetičkim osvježivačima zraka. Odabirom eteričnog ulja birate miris, ugođaj, a čak i djelovanje na raspoloženje i zdravlje.

U našoj ponudi naći ćete dva difuzera:

BLISS

Kap zdravlja i sreće za svaki dom! Ovaj difuzer ima zapremninu 300 ml, a svojim će se izgledom lako uklopiti u svaku prostoriju!

Prostor primjene: 40 m2

 

 

SPA

Elegantan dizajn i dodatak daljinskog upravljača za još jednostavniju upotrebu čine ovaj difuzer neodoljivim. Zapremnina difuzera je 500 ml.

Prostor primjene: 30 – 50 m2

 

Difuzeri dolaze s detaljnim uputama za upotrebu i održavanje. Rukovanje difuzerom je vrlo jednostavno i sigurno, a ovakav način upotrebe eteričnih ulja izvrstan je i za početnike i iskusne aromaterapeute!

U nastavku smo pripremili odgovore na najčešće postavljana pitanja vezana uz Aromara difuzere!

 

Koja je razlika između vaših difuzera?

U ponudi imamo dva modela aroma difuzera – SPA i BLISS. Difuzeri se razlikuju dizajnom i zapremninom. Difuzer SPA ima zapremninu 500 ml, dok difuzer BLISS ima zapremninu 300 ml. Uz difuzer SPA dolazi i daljinski na baterije, za lakše rukovanje. Model BLISS dolazi bez daljinskog upravljača.

 

Kako funkcioniraju difuzeri?

Ultrazvučni difuzeri raspršuju čestice eteričnih ulja i vode u suhu maglicu koja isparava u prostoru.

 

Kako da očistim difuzer nakon upotrebe?

Nakon upotrebe pažljivo podignite gornji poklopac, bacite vodu iz difuzera i obrišite unutrašnjost difuzera i poklopca papirnatim ručnikom. Ako se u spremniku taloži vapnenac, možete ga očistiti alkoholnim octom – ostavite u spremniku kombinaciju vode i alkoholnog octa kako bi se vapnenac otopio.

 

Moram li u difuzeru koristiti posebnu vrstu vode?

U difuzeru možete koristiti običnu vodu, a ako želite malo usporiti proces taloženja kamenca, koristite destiliranu vodu.

 

Smijem li difuzer koristiti ako imam malu bebu?

Apsolutno! Bitan je odabir eteričnog ulja ili blenda. Preporuke najboljih eteričnih ulja za bebe i djecu naći ćete klikom na ovaj link.

 

Mogu li difuzer koristiti kao ovlaživač zraka? Mogu li ovlaživač zraka koristiti kao difuzer?

U određene ovlaživače zraka možete dodavati eterična ulja, te na taj način postići isti učinak kao i upotrebom difuzera. Međutim, difuzer ne možete koristiti kao ovlaživač zraka. Aroma difuzeri namijenjeni su isključivo raspršivanju eteričnih ulja u zraku. Imaju puno manju zapremninu od ovlaživača, a maglica koju ispuštaju ne doprinosi vlažnosti zraka u prostoriji!

 

Koja Aromara ulja mogu koristiti u difuzeru?

U difuzeru možete koristiti eterična ulja i blendove.

Koja eterična ulja mogu koristiti u difuzeru za pročišćavanje zraka?

Za čišći zrak i eliminiranje uzročnika zaraza u prostorijama, pogotovo u onima u kojima boravi više ljudi, najtoplije vam preporučamo blend ELIXIR ST. ROCHA. Ovaj blend kombinira 14 najmoćnijih eteričnih ulja za prirodnu čistoću i svježinu vašeg doma, ureda, vrtića, učionice…a pritom ima izrazito ugodan miris!

 

Smijem li u difuzer stavljati sprej ELIXIR ST. ROCHA?

Sprej je namijenjen za raspršivanje u prostoru, te sadrži kombinaciju vode i eteričnih ulja. U difuzeru ne koristite sprejeve, već eterična ulja i blendove.

 

Koja eterična ulja mi preporučate za difuzer kod prehlade i upale sinusa?

Kod tegoba dišnih puteva izvrsni su blendovi AROMASIN, ELIXIR ST. ROCHA, ZIMSKO JUTRO, ili pak eterična ulja eukaliptusa, bora, ružmarina, lavande, kadulje, smilja…odabrani blend ili eterično ulje možete koristiti u difuzeru, ili pak nakapati na maramicu i izravno udisati.

Eterična ulja i blendovi djeluju na dva načina: izravno napadaju mikroorganizme odgovorne za upalu i eliminiraju ih, a pritom jačaju imunološki sustav i pripremaju ga na borbu protiv bolesti.

Pritom olakšavaju začepljenost, kašalj, tenzijsku glavobolju koja se javlja uz upale sinusa i prehladu!

 

Kako da kupim Aromara difuzere?

Difuzeri, kao i Aromara eterična ulja i blendovi, dostupni su putem Aromara webshopa.

Na Aromara webshopu www.aromara.hr naći ćete preko 50 vrsta 100% čistih eteričnih ulja aromaterapeutske kvalitete. Sva eterična ulja imaju certifikate koji jamče njihovu visoku kvalitetu.

Na webshopu ćete također naći i Aromara blendove – jedinstvene mješavine 100% čistih eteričnih ulja.

Dostava je besplatna unutar Hrvatske, za sve narudžbe bez obzira na iznos.