Na ovom smo blogu nedavno razgovarali o tome zašto je difuzer nužan ljeti, no, koja eterična ulja u njega staviti kako biste se osvježili i razbudili u vrućim ljetnim mjesecima? U nastavku vam donosimo prijedloge osvježavajućih ljetnih eteričnih ulja. Prelistajte, inspirirajte se, pojačajte dojam rashlađivanja mirisom i učinkom ovih eteričnih ulja!

 

PAPRENA METVICA

Sinonim za svježinu i to ne samo u aromaterapiji! Ovo eterično ulje intenzivnog mirisa stvara učinak hlađenja, bistri misli i razbuđuje. Djeluje analgetički (ublažava bolove). U aromaterapiji se upravo zbog takvog djelovanja koristi kao prirodna pomoć kod glavobolja, a naći ćete ga i u pripravcima za njegu kože nakon sunčanja ili za tretiranje opečene kože. Puni učinak paprene metvice osjetit ćete već i upotrebom ovog eteričnog ulja u difuzeru na vruće ljetne dane! Izvrsno je za sve vrste prostora.

 

Kupi 100% prirodno eterično ulje paprene metvice: klikni ovdje!

 

KLASASTA METVICA

Za one koji nisu ljubitelji intenzivnog mirisa paprene metvice, tu je srodno eterično ulje klasaste metvice (spearmint), karakterističnog slatkastog osvježavajućeg mirisa. Uz osvježavajući učinak, djeluje i uravnotežujuće na cijeli organizam. Podržava sposobnost koncentracije i pozornost. U energetskom smislu, doprinosi otklanjanju emocionalnih blokada i uspostavljanju osjećaja ravnoteže i blagostanja. Zvuči izvrsno, zar ne? Eterično ulje klasaste metvice možete koristiti u difuzeru ili izraditi osvježavajući body mist.

 

Kupi 100% prirodno eterično ulje klasaste metvice: klikni ovdje!

 

LIMETA

Eterično ulje limete cijenjeno je zbog izrazito ugodnog mirisa, i to ne samo u aromaterapiji. U vašem će prostoru stvoriti svjež, vedri ljetni ugođaj. Djeluje stimulirajuće, doprinosi ublažavanju umora i napetosti.

 

Kupi 100% prirodno eterično ulje limete: klikni ovdje!

 

EUKALIPTUS

Bi li ijedan popis osvježavajućih eteričnih ulja bio potpun bez eteričnog ulja eukaliptusa? Popularnost ovog eteričnog ulja, njegovog mirisa i djelovanja nadilazi okvire aromaterapije. Djeluje izrazito osvježavajuće, stimulirajuće i dezodorirajuće. Sva ova djelovanja fenomenalno dolaze do izražaja u difuzeru, posebno na ljepljive i vruće ljetne dane! Eterično ulje eukaliptusa stimulira mentalne procese, ublažava simptome mentalne i fizičke iscrpljenosti.

 

Kupi 100% prirodno eterično ulje eukaliptusa: klikni ovdje!

 

EUKALIPTUS RADIATA

Kad pričamo o eukaliptusu, uglavnom mislimo na Eucalyptus globulus, no u Aromari ćete naći još nekoliko vrsta eteričnog ulja eukaliptusa, između ostalog i eterično ulje Eukaliptus radiata. S eukaliptusom je u aromaterapeutskom smislu u odnosu sličnom onom između paprene i klasaste metvice. Razbuđujući i antikongestivni učinak su prisutni, miris je srodan, ali eterično ulje eukaliptusa radiate znatno je blaže i nježnije. Jedno je od eteričnih ulja koja se preporučaju za bebe, a uz osvježenje donosi i olakšanje bolesti dišnih puteva i lakše disanje – bilo ljeti ili zimi.

 

Kupi 100% prirodno eterično ulje eukaliptusa radiate: klikni ovdje!

 

Potražite osvježenje u autorskim Aromara blendovima, mješavinama eteričnih ulja sa sinergističkim učinkom! Za vas smo izdvojili naše omiljene osvježavajuće blendove:

 

STAY FOCUSED

Kombinacija četiri citrusa i paprene metvice razbuđuje i osvježava. Blend je kreiran za sve nas kojima manjka koncentracije i poleta. Bilo da radite ili učite, STAY FOCUSED u difuzeru stvorit će osvježavajuću radnu atmosferu, a nenametljivi miris jednako će se dobro uklopiti u osobne i zajedničke prostore.

 

Kupi 100% prirodan blend STAY FOCUSED: klikni ovdje!

 

BREATHE EASY

Izrazito osvježavajući blend jednako je omiljen zimi i ljeti. U vrućim danima kombinacija eteričnih ulja eukaliptusa, paprene metvice, lavandina i čempresa razbuđuje i stimulira, produbljuje dah i olakšava preživljavanje vrelih temperatura. Rashladite prostor ili unutrašnjost automobila!

Kupi 100% prirodan blend BREATHE EASY: klikni ovdje!

 

BONUS: Hidrolati za instant osvježenje!

Koristite omiljene Aromara hidrolate kao osvježavajuće sprejeve! Rashladite ih u hladnjaku i ponesite sa sobom gdje god išli. Čak i ako nisu prethodno rashlađeni, osvježavajući učinak neće izostati.

 

Kupi 100% prirodne Aromara hidrolate: klikni ovdje!